Kapcsolat:

MALINKA József

malinka.jozsef@prolan.hu

+36 20 937 7708

USB optikai leolvasó

Az USB optikai leolvasó lehetővé teszi szabványos mérőrendszerek leolvasását gyorsan és egyszerűen, így például RKV készülékcsaládunk készülékeit.

A termék jellemzői:

  • Az infravörös adatátvitelnek köszönhetően galvanikusan le van választva az optikai leolvasó és a mérőkészülék.

  • A hátoldalon található ledekkel megfigyelhető az eszköz működése: küldés – zöld LED, fogadás – fehér LED.

  • Az USB csatlakozót csatlakoztatva a legtöbb operációs rendszer felismeri virtuális soros portként az eszközt, de hiba esetén a következő linken letölthető a driver: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

 

Paraméterek
Szabvány:
IEC 62056-21, USB 1.1 és 2
Működési feszültség:
5V (USB porton keresztül)
Infra hullámhossz:
~950nm
Kábel hossz::
2 m
Súly::
~125gr
Komunikációs sebesség::
max 19200 baud

HKV és RKV készülékcsalád

A Prolan saját fejlesztésű és gyártású rádiós és hangfrekvenciás körvezérlő készülékcsaládja megoldást kínál az áramszolgáltatóknak a tarifa és teljesítményvezérléshez. A készülékek 2A, 25A és 40A-es relék fogadására egyaránt alkalmasak, a készülékcsalád támogatja a bojler, hőtárolós kályha, közvilágítási, tarifavezérlési és napelemvezérlési programokat. A Prolan RKV készülékei a világon egyedüliként önbeálló antennával rendelkeznek. A 2007 óta folyamatos fejlesztés alatt álló készülékcsaládunk legfontosabb jellemzői megfelelnek a vásárlók kvázi-szabvánnyá vált követelményeinek: Egységbe foglalt mikroprocesszor vezérlésű, hosszúhullámú (LW) rádióvevő és kapcsolóóra Alkalmas minden hagyományos hosszúhullámú vezérlési és kapcsolóóra funkció megvalósítására, valamint a két funkció kombinálására A hosszúhullámú vezérlés kimaradásakor kapcsolóóraként működhet tovább. Többféle adatátviteli protokollal is vezérelhető A Prolan Zrt. RKV készülékeinek egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem igénylik az antenna kézi beállítását az adó irányába, mivel a készülék automatikusan megkeresi a legjobb vétel irányát. Ez a felszerelést, karbantartást nagymértékben megkönnyíti. 2009 tavasza óta a készülék második generációját gyártjuk a magyar igények szerint három relével, Type-B protokollal. Kínálatunkban megtalálható a termékcsalád 6 reléig bővíthető tagja is. Mindkét változat Versacom protokollal is kapható. 2010-től gyártjuk a készülék külső rádiót kezelő, illetve közvilágítás vezérlésére alkalmas változatát. Nagy gondot fordítottunk a készülék paraméterezését, tesztelését, gyártását segítő programok és eszközök kifejlesztésére. A beépített térerőmérővel és adóval ellátott RCM tesztberendezés a készülékek üzembe helyezését segíti.