Intelligens közvilágítás vezérlés (ECLIPSE)

Az ECLIPSE Control fényáram-szabályozó rendszer teljes egészében szabályozhatóvá és felügyelhetővé teszi a települések közvilágítási hálózatát, függetlenül attól, hogy az utcákon hagyományos vagy LED-es lámpatestek világítanak.

Az ECLIPSE Control alkalmazásával a település úthálózatának forgalmához, illetve az ott élők életmódjához és igényeihez igazítottan, programozhatóvá válik minden egyes lámpa fényárama. Folyamatosan felügyeli a közvilágítási hálózatot, amelyet a felhasználók internetes felületen a távolból is követhetnek, így online módon értesülhetnek a lámpák és a hálózat működési jellemzőiről, meghibásodásairól, illetve státuszáról.
A Prolan meglévő, okosmérési valamint körvezérlési feladatokra fejlesztett eszközei (ProMTEC, RKV) alkalmasak a közvilágítás távvezérlési és távfelügyeleti céljaira is.

  • A távvezérlési megoldások elsősorban az önkormányzatok igényeit szolgálhatják ki rugalmasabban és energiatakarékosabban.
  • A közvilágítás-felügyelet viszont az üzemeltető és karbantartó cégeknek ad hasznos szolgáltatásokat. A két feladatcsomag az igényektől függően működhet egymástól függetlenül vagy kombináltan, egy rendszeren belül.

Az évi kb. 4100 világítási óra komoly megtakarítást, akár a felhasznált energia 30%-át is jelentheti. Ez a megtakarítási potenciál lehetőséget biztosít egy olyan korszerű, költséghatékony közvilágítási rendszer bevezetésére, mely a fix megtakarításon felül még többletszolgáltatásokat is kínál a közvilágítást megrendelők számára. Az új rendszer bevezetésével nem csak egyedi igényeik alapján állíthatják be az egyes körzetek közvilágítását, hanem azonnali visszajelzést is kaphatnak az üzemi hibákról, így megelőzhetik a közvilágítás hibájából adódó baleseteket is.


Kompakt mérésadatgyűjtő, vezérlő rendszer (C-RTU)

C-RTU készülékcsaládunk rugalmas és jól skálázható megoldást jelent a legtöbb általános célú problémára. Készülénkünk segítségével számos közüzemi szolgáltatás és kisfeszültségű alkalmazás felügyelete oldható meg. Felhasználási területei a teljesség igénye nélkül: Közvilágítási körzetvezérlő Kisfeszültségű kitáplálások felügyelete Kisfeszültségű transzformátorállomások diagnosztikája Ipari fogyasztásmérők távleolvasása (AMR), GSM, LTE Vasúti FET megoldások Kisebb igényű NAF, KÖF megoldások Virtuális Erőművi megoldások DSM helyi RTU-k Közmű szolgáltatók (vízművek, gázművek) általános RTU igényei

Intelligens LED tápegység

Intelligens, lámpavezérlővel integrált LED tápegységünkkel lámpatestek vezérlése oldható meg akár távoli eléréssel is. Egységünk kétirányú PLC kommunikációra képes, mellyel a vezérlés mellett, a lámpatestek felügyeleti rendszerekbe való bekapcsolása is lehetségessé válik. Kombinált egységünkkel jelentősen csökkenthető az intelligens távmenedzsment rendszer bekerülési költsége, kisebb helyigény mellett, megszüntetve a duplikált funkciókat (tápellátás, kettős túlfeszültségvédelem, konstrukciós költségek).