Okos közvilágítás menedzsment rendszer (ECLIPSE SMART CiTY)

Az ECLIPSE Control fényáram-szabályozó rendszer teljes egészében szabályozhatóvá és felügyelhetővé teszi a települések közvilágítási hálózatát, függetlenül attól, hogy az utcákon hagyományos vagy LED-es lámpatestek világítanak.

Az ECLIPSE Control alkalmazásával a település úthálózatának forgalmához, illetve az ott élők életmódjához és igényeihez igazítottan, programozhatóvá válik minden egyes lámpa fényárama. Folyamatosan felügyeli a közvilágítási hálózatot, amelyet a felhasználók internetes felületen a távolból is követhetnek, így online módon értesülhetnek a lámpák és a hálózat működési jellemzőiről, meghibásodásairól, illetve státuszáról.
A Prolan meglévő, okosmérési valamint körvezérlési feladatokra fejlesztett eszközei (ProMTEC, RKV) alkalmasak a közvilágítás távvezérlési és távfelügyeleti céljaira is.

  • A távvezérlési megoldások elsősorban az önkormányzatok igényeit szolgálhatják ki rugalmasabban és energiatakarékosabban.
  • A közvilágítás-felügyelet viszont az üzemeltető és karbantartó cégeknek ad hasznos szolgáltatásokat. A két feladatcsomag az igényektől függően működhet egymástól függetlenül vagy kombináltan, egy rendszeren belül.

Az évi kb. 4100 világítási óra komoly megtakarítást, akár a felhasznált energia 30%-át is jelentheti. Ez a megtakarítási potenciál lehetőséget biztosít egy olyan korszerű, költséghatékony közvilágítási rendszer bevezetésére, mely a fix megtakarításon felül még többletszolgáltatásokat is kínál a közvilágítást megrendelők számára. Az új rendszer bevezetésével nem csak egyedi igényeik alapján állíthatják be az egyes körzetek közvilágítását, hanem azonnali visszajelzést is kaphatnak az üzemi hibákról, így megelőzhetik a közvilágítás hibájából adódó baleseteket is.


ECLIPSE Önkormányzati film: https://www.youtube.com/watch?v=3A2Ski2KyK0
Csepeli projekt bemutató film: https://www.youtube.com/watch?v=_o2AwRggBf0


AZ ECLIPSE RENDSZERT BEMUTATÓ SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Egész települést lefedő OKOS VÁROS szolgáltatások Szankon
Elektrotechnika 2018/5
 

Okos (Smart) közvilágítás üzemeltetési tapasztalatai
Világítástechnikai évkönyv 2018-2019
 

Miért érdemes LED-esítéskor intelligens rendszert választani?
Világítástechnikai évkönyv 2016-2017
 

Az intelligens közvilágítás térnyerése
Világítástechnikai évkönyv 2014-2015