Gyakornok / Flóra

Flóra
villamosmérnök

Honnan hallottál a Prolanról?

Egyik ismerősömtől hallottam róla, aki itt volt szakmai gyakorlaton, valamint később diákként is tovább dolgozott. Elsőre a cég hozzáállása és a munkahelyi hangulat fogott meg, illetve az, hogy bele lehet látni mélyebben abba, hogy melyik terület mivel foglalkozik.

Milyen út vezetett hozzánk?

A szakmai gyakorlati helyem keresése során voltam itt interjún. Végül úgy alakult, hogy máshol végeztem el a szakmai gyakorlatot, azonban ott nem folytattuk a közös munkát. A gyakorlat után eszembe jutott, az első Prolanos interjú, a benyomása pozitív volt, jó légkör + körbevezetés – már az interjún „befogadva” éreztem magam.

Mennyire tudod az egyetemen tanultakat hasznosítani a munkában?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok villamosmérnöki szakon, beágyazott és irányítórendszerek specializáción, jelenleg is ezzel foglalkozom az itteni feladataimban. Az egyetemen tanultak alapnak jók, de a tapasztalati tudást beillesztve a tanulmányokba kap teljes képet az ember. Azzal a céllal kerestem diákmunkát, hogy szerezzek szakmai tapasztalatot és ez itt meg is valósul. Lépcsőfok az egyetem és a munka világa között.

Hogyan látod a csapatot?

Az elejétől kezdve az osztály, ahol dolgozom nagyon befogadó volt, valamint a Prolanra, a többi kollégára is jellemző a nyitottság. A bemutatkozó e-mailem után – amit az új belépő kollégák esetében mindenki megkap - már ismerősként beszélgettek velem a konyhában. Nagy érték, hogy diákként valódi feladatot kaptam, nem csak valamilyen „alibi” vagy „kamu” feladatot. A személyes fejlődésem is támogatva van. A vezetőm figyel rá, hogy olyanon dolgozzak, amihez megvan az alapvető tudásom, de fejlődési lehetőség, valamekkora kihívás is legyen benne.

Miért ajánlanád a Prolant diákként?

Egyrészt a rugalmasság miatt, másrészt pedig mert olyan feladatot kaphatsz, amiben fejlődhetsz. Nincsenek lehetetlen elvárások feléd, a saját tempódban tudsz haladni.