A Prolan az UNIFE tagja lett

2018.06.22

Az Európai Vasúti Ipari Egyesület (UNIFE) Varsóban zajló 27. közgyűlésén a tagok egyhangúlag megszavazták a Prolan Zrt. tagfelvételi kérelmét, így a Prolan az Egyesület teljes jogú tagja lett.

Az 1992-ben alapított szervezet az európai vasúti gyártók érdekeit képviseli a kutatás-fejlesztés és annak finanszírozása, szabályozás és szabványosítás, valamint az ágazati lobbi területén. Az egyesület számos lehetőséget kínál tagjainak a szakmai munkába történő bekapcsolódásra a digitalizáció, a biztosítóberendezések, vagy akár az ERTMS, ETCS témakörében is. A több mint 100 globális szerepű, de európai székhelyű, valamint kis- és középvállalkozásokat tömörítő Egyesület kiemelkedő kapcsolatot ápol az Európai Bizottsággal, aktív tagja a Bizottság tanácsadó testületének, a European Rail Research Advisory Council-nek, ahol a gyártók mellett az operátorok és infrastruktúra kezelők támogatják a Bizottság ágazati stratégiai, jogalkotó és szabályozó munkáját.

A közgyűlésen Feldmann Márton, a Vasút-automatizálási Üzletág igazgatója képviselte a Prolant, és ismertette a tagsággal a társaság tevékenységét, főbb eredményeit. Az Egyesület tagjaként a Prolan bekapcsolódhat abba a szakmai vérkeringésbe, amely a vasúti ágazat következő évtizedeinek stratégiai műszaki irányait, meghatározó fejlesztéseit készíti elő.

 

UNIFE Twitter: https://twitter.com/UNIFE/status/1009787509939802112