MFB már a Gyermekvasúton is!

2016.06.11

150 új Gyermekvasutas avatása és ünnepélyes fogadalomtétele mellett, a Prolan MFB-t is átadták a Gyermekvasúton, 2016. június 11-én szombaton, a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hagyományos éves avatóünnepségén.

A Gyermekvasút megújulásának keretében, számos új, a nagyvasúton is alkalmazott berendezés kerül üzembe folyamatosan, így fenntartva a gyerekek érdeklődését a vasút iránt. A rendezvény keretében átadták a gyermekvasút mozdonyaiba szerelt Prolan Mozdonyfedélzeti Berendezéseket. Az eszköz telepítési munkáit kollégáink társadalmi felelősségvállalásunk kertében végezték, segítve az új vasutas nemzedék szakmai felkészülését. A cég vasúti termékein több, az Úttörő-/Gyermekvasúton szolgált kolléga is dolgozik.

Az avatás keretében a D70 biztosítóberendezés kezelőpultját is átadták, jövőre ez a berendezés váltja le a régi reteszemeltyűs berendezést. Jövőre várható, hogy Szépjuhászné állomáson a D55-ös berendezésének kezeléséhez, korszerű Prolan ELPULT rendszert telepítenek kollégáink.