20 éves a Prolan Elektronikai Gyár

2023.02.23

Gyárunk a több, mint 100 éves múltra visszatekintő budapesti telefongyár elektronikai összeszerelő üzemének utóda, amelyet 2003-ban vásároltunk meg és vált Prolan Elektronikai Gyár Kft. néven a Prolan Cégcsoport részévé. Itt készülnek cégcsoportunk sorozatgyártott termékei, illetve kisszériás, biztonságkritikus berendezéseinek elektronikai komponensei egyaránt. A hazai villamosiparban és a vasúton számos helyen felfedezhető a Prolan emblémája és így a Prolan Elektronikai Gyárban készült termékek: itt készül többek között a vasúti távvezérlést lehetővé tevő Elpult kártyái, a felsővezetéki energia távvezérlés komponensei, a PRORIS biztosítóberendezés kártyái, a mozdony energiamérők kommunikációs egysége, a PEMG2, az éjszakai áram rendszerében kapcsolást végző HKV és RKV, a mérő távleolvasását segítő AMR, a zárlatjelző Z30.

Az Elektronikai Gyár a saját termékeink gyártása mellett szigorú minőségi követelményeknek megfelelő kis- és középszériás elektronikai eszközök bérgyártásával is foglalkozik hazai és multinacionális megrendelők megbízásából egyaránt.

A Prolan Elektronikai Gyár működésének 20. évfordulóját ünnepeltük meg budakalászi székhelyünkön. Az ünnepség egyben egy éves évfordulója is annak, hogy a gyártási tevékenység a korábbi Gizella úti Siemens területről a Prolan telephelyére, egy új és korszerű épületbe költözött. Ez által a Prolan termékek fejlesztése és gyártása egy helyen történik, cégcsoportunk működése így még hatékonyabbá vált.

Tizenegy munkatársunk a Prolan Elektronikai Gyár Kft. megalapítása óta nálunk dolgozik. Ők a jubileumi ünnepség alkalmából elismerő emléklapot kaptak. Köszönjük nekik és minden más munkatársunknak a mindennapi elhivatott, minőségi munkájukat!

Öröm volt együtt ünnepelni a kollégáinkkal és feleleveníteni az elmúlt évek anekdotáit és a legkedvesebb emlékeket!