Előadás a Vasúti Erősáramú Konferencián

2015.11.30

A Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) és a MÁV Zrt. közös rendezvényként Vasúti Erősáramú Konferenciát szervezett 2015. november 17-19-e között Siófokon. A konferencia célja az alábbi fő területek bemutatása, a problémákra és kihívásokra választ keresni: a vasúti erősáramú szakma jelene, jövője a MÁV és a NIF Zrt. vasútvillamosítással kapcsolatos feladatai energiahatékonysági kihívások felsővezetéki üzemeltetési kérdések vontatási alállomások üzemeltetése, fejlesztése. A konferencián társaságunkat Marcsinák László, Horváth Tamás és Malinka József kollégáink képviselték.

Horváth Tamás impozáns előadást tartott „Energia megtakarítási lehetőségek a váltófűtési rendszerekben” címmel. A konferencia résztvevőinek figyelmét nem csak a PREZI alkalmazásával érte el, hanem azzal is, hogy felvillantotta a váci FET projektünkben a vasút területén elsőként alkalmazott ACCS SCADA rendszerünk erősségeit, bemutatta funkcióit, lehetőségeit.

 

Malinka József előadásának címe: „Vonat által vezérelt térvilágítás lehetőségei és megtakarítási potenciálja”. Komplex előadásban bemutatta a PROLAN intelligens térvilágítási rendszerének, az MFB-re alapuló forgalmi felügyeleti és a KÖFE-KÖFI rendszereinek együttműködési lehetőségét, az energia megtakarítási potenciálokat.

Pál László általános vezérigazgató ismertette a januártól érvényes MÁV új szervezeti felépítését. Dr. Bécsi Tamás PhD egyetemi docens, a BME oktatója a PROLAN VINTER projektjének kutatási eredményeiről számolt be. Béres Barna osztályvezető forgalmi üzemirányítás című előadása felért egy Prolan termék reklámmal.