Feldmann Mártont választották meg az Energia Bizottság élére

2022.07.26

Cégünk vasúti energetikai tapasztalataival, tudásával igyekszik segíteni a vasúti árufuvarozási piac szereplőinek.

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület működési keretein belül megalakult Energia Bizottság élére Feldmann Mártont, a Prolan Zrt. Vasút-automatizálási Üzletágának igazgatóját választották meg.

„Az érdekvédelmi szervezet életre hívására azért volt szükség, hogy mielőbb hatékony megoldást találjon a vasútvállalatokat érintő drasztikusan megemelkedett vontatási energiaárak negatív hatásainak tompítására. Az eljárás a HUNGRAIL keretein belül, az Egyesület tagvállalatainak közreműködésével, a pályahálózatot működtetők részvételével történik.

A bizottság célkitűzése egyértelmű: meg kell állítani a vasúti árufuvarozás teljesítményének 2022 első negyedévében történő 15%-os visszaesését, és visszaállítani a stagnáló vagy növekedő pályára. A közúttal való relatív versenyképesség jelenleg nem tartható fent, a klímacélok 2030-as teljesíthetősége pedig elérhetetlenné válik a jelenlegi körülmények konzerválódása esetén. Az Energia Bizottságnak ennek tükrében sürgős megoldásokat kell kidolgoznia és javaslatot tennie a közlekedési tárcáért felelős Technológiai és Ipari Minisztérium, valamint a pályahálózat működtetők részére.”

A bizottság munkája már most előremutató. A felek nyíltan kommunikálnak egymással és megindult a közös projekt, amelyben egymással együttműködve, a mindenki számára legjobb eredmény kialakítására törekednek.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

A képek forrása: HUNGRAIL