49. Közvilágítási Ankét

2018.05.30

Idén Mórahalmon tartotta meg a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítástechnikai Társasága az évenként megrendezésre kerülő Közvilágítási Ankétot. A Prolan Zrt.-t 2 fő képviselte, Bakos Tibor Közvilágítási Projektvezető, egyben a rendezvény szervezőbizottságának tagja (két előadást is tartott az Ankéton), valamint Gulyás Roland ECLIPSE Rendszermérnök, aki a PROLAN kiállítói standján válaszolt a nagyszámú érdeklődő kérdéseire.

A rendezvény már a 49. Ankét volt a sorban és ez évben a Prolan Irányítástechnikai Zrt. ECLIPSE SMART CITY rendszere került reflektorfénybe. 3 előadás is foglalkozott az ECLIPSE rendszerrel és a Szankon megvalósult, egész települést lefedő OKOS VÁROS szolgáltatásokkal. Nagy érdeklődés kísérte a SMART CITY alkalmazásunk bemutatóját, miután Magyarországon egyedül álló a megoldás, hogy egy település teljes közvilágítási hálózata 0-24 órán keresztül, folyamatosan feszültség alatt áll. Erre azért van szükség, mert az okos eszközök és szenzorok csak így tudnak egész nap működni. Szankon az ECLIPSE SMART CITY szolgáltatásokba integrálva kamera rendszer, WIFI hotspotok, fénymérő szenzor, vezérelt díszvilágítás és számos egyéb OKOS VÁROS szolgáltatás működik az új intelligens LED-es világítótestekkel megvalósított közvilágítási infrastruktúrán.

A sikeres Ankét után nagy erőkkel készülünk az őszi MEE Vándorgyűlére, ahol szintén bemutatkozik az ECLIPSE SMART CITY rendszer.