Telephelybővítés: kutatás-fejlesztési központ épül

2021.04.29

A Prolan-csoport székhelyén márciusban egy új iroda és összeszerelő üzem építési munkálatai kezdődtek. Az 1500 m2-es, korszerű kutatás-fejlesztési központ ad majd helyet a cég elektronikai üzemének is, így a sorozatgyártott energiaipari készülékek; a vasúti járműfedélzeti, erősáramú és biztonságkritikus rendszerek komponensei a cégcsoport budakalászi telephelyén készülhetnek majd.

Az új épületben kap helyet a közel 700 m2-es összeszerelő üzem, valamint egy kétszintes irodaszárny is, ahol a Prolan Elektronikai Gyár, valamint az energiamenedzsment üzletág, a hardverfejlesztési és gyártás-előkészítési osztályok kollégái végzik majd napi teendőiket.

A K+F központ a jelenlegi főépülethez függőfolyosó segítségével kapcsolódik, tervezésénél az energiahatékonyság mellett fontos szempont volt, hogy az eddigi épületekhez és az ősfás környezethez is illeszkedjen. A kollégák a Prolan egyedi megoldásokkal bíró közösségi terei mellett az új épületben tágas tetőteraszt vehetnek igénybe.

Az építkezésen jelenleg az alapzat kialakítása zajlik, hamarosan a tartópillérek kerülnek helyükre. A munkálatok kezdetén a Prolan-csoport vezetőinek közreműködésével időkapszulát helyeztünk el az építkezés területén.