A Szabadjelzés Konferencián tartott előadást Feldmann Márton vasút-automatizálási üzletág-igazgatónk

2022.05.13

„Üdv a fedélzeten! – avagy a lehetőségek innen nyílnak” címen tartott előadást Feldmann Márton vasút-automatizálási üzletág-igazgatónk, a MÁV Forgalmi és Üzemviteli Főigazgatóság Pályavasúti Szolgáltatások Igazgatósága szervezésében a Szabadjelzés Konferencián a budapesti Hotel Héliában.

Az előadásunk fő témája az energiahatékonyság és a fedélzeti szolgáltatásaink voltak. Megtiszteltetés volt megszólalni a hazai vasúti árufuvarozási és személyszállítási szolgáltatók képviselőinek jelenlétében. Köszönjük szépen a lehetőséget, a jövőben is számíthatnak ránk!

Az eseményen dr. Homolya Róbert mondott köszöntőbeszédet. Ebben beszélt a vasúti ágazat fejlődéséről, a MÁV-Volán-csoport felelősségéről, lehetőségeiről és fejlesztéseiről. „A jövőben is elkötelezettek leszünk abban, hogy a lehető legjobban megfeleljünk a megváltozott igényeknek, és ahogy a múltban, úgy a jövőben is stabil, megbízható partnerként állhassunk kollégáink, ügyfeleink és partnereink mellett. A MÁV-Volán-csoport célkitűzéseinek kulcsszavai a szolgáltatói szemléletmód, a megbízható teljesítmény, a hatékony belső és külső kommunikáció és az innováció. 2022 a pandémia mellett egy egészen új kihívás elé állította a vasúti piac szereplőit, ez pedig az energiaárak világszerte tapasztalt jelentős emelkedése. Ezzel kapcsolatban fontos kiemelnem, hogy az árváltozás súlyos hatásának mérséklése érdekében a MÁV-Volán-csoport lehetőségeihez mérten maximális segítséget nyújt. Például azon fizetési átütemezési konstrukció kidolgozását, amelynek keretében egyes, a korábbiakhoz képest magasabb összegű villamosenergia-számlák esetében külön megállapodás keretében 4 havi részletfizetési lehetőséget biztosítunk a vasúti társaságok likviditásának fenntartása érdekében."

A konferencián előadást tartottak:

Bazsa Krisztián - „Új feladatok az üzemirányításban”, a MÁV Üzemirányítási Központ vezetője

Bodóczki Anita - „Vasúti tervezés a gyakorlatban – fókuszban a vasútvállalatok”, a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. munkatársa

Hegedűs Zsolt - „A Vasúti Hatóság jövőképe a hazai és Uniós környezetben”, az ITM Közlekedési Hatósági Ügyekért felelős Helyettes Államtitkárság Vasúti Hatósági Főosztály munkatársa

Dr. Szepessy Zsolt - Az „eRCM járműdiagnosztikai adatszolgáltatás”, az Evopro Innovation Kft. ügyvezetője

Berecz Juliánna - "MÁV Zrt. ingatlanhasznosítás", MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgató

Simon Zsolt - „Villamos energia piaci ártrendek, befolyásoló tényezők”, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Forrás