HKV és RKV készülékcsalád

A Prolan saját fejlesztésű és gyártású rádiós és hangfrekvenciás körvezérlő készülékcsaládja megoldást kínál az áramszolgáltatóknak a tarifa és teljesítményvezérléshez.

A készülékek 2A, 25A és 40A-es relék fogadására egyaránt alkalmasak, a készülékcsalád támogatja a bojler, hőtárolós kályha, közvilágítási, tarifavezérlési és napelemvezérlési programokat. A Prolan RKV készülékei a világon egyedüliként önbeálló antennával rendelkeznek.

A 2007 óta folyamatos fejlesztés alatt álló készülékcsaládunk legfontosabb jellemzői megfelelnek a vásárlók kvázi-szabvánnyá vált követelményeinek:

  • Egységbe foglalt mikroprocesszor vezérlésű, hosszúhullámú (LW) rádióvevő és kapcsolóóra
  • Alkalmas minden hagyományos hosszúhullámú vezérlési és kapcsolóóra funkció megvalósítására, valamint a két funkció kombinálására
  • A hosszúhullámú vezérlés kimaradásakor kapcsolóóraként működhet tovább.
  • Többféle adatátviteli protokollal is vezérelhető

A Prolan Zrt. RKV készülékeinek egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem igénylik az antenna kézi beállítását az adó irányába, mivel a készülék automatikusan megkeresi a legjobb vétel irányát. Ez a felszerelést, karbantartást nagymértékben megkönnyíti.

2009 tavasza óta a készülék második generációját gyártjuk a magyar igények szerint három relével, Type-B protokollal. Kínálatunkban megtalálható a termékcsalád 6 reléig bővíthető tagja is. Mindkét változat Versacom protokollal is kapható.

2010-től gyártjuk a készülék külső rádiót kezelő, illetve közvilágítás vezérlésére alkalmas változatát.

Nagy gondot fordítottunk a készülék paraméterezését, tesztelését, gyártását segítő programok és eszközök kifejlesztésére. A beépített térerőmérővel és adóval ellátott RCM tesztberendezés a készülékek üzembe helyezését segíti.

Referenciák ELMŰ, ÉMÁSZ, E.ON Hungaria, E.ON Mitte, Bayenwerk, Schweinfurt, Rüsselsheim
Protokoll Versacom (DIN 43861-401), Typ B (DIN 43861-402)
Betáplálás 230V +15% -22% @50Hz
Teljesítményfelvétel < 1[W] / 5 [VA]
Vételi frekvencia választható: 135,6 kHz (magyar), 129,1/139,0 kHz (német)
Relék száma 1-6
Üzemi hőmérséklet -40...+70°C
Védettségi osztály IP51
Típusok RKV230, RKV260, RKV330, HCR230 (Hybrid)