HKV és RKV készülékcsalád

A Prolan saját fejlesztésű és gyártású rádiós és hangfrekvenciás körvezérlő készülékcsaládja megoldást kínál az áramszolgáltatóknak a tarifa és teljesítményvezérléshez.

A készülékek 2A, 25A és 40A-es relék fogadására egyaránt alkalmasak, a készülékcsalád támogatja a bojler, hőtárolós kályha, közvilágítási, tarifavezérlési és napelemvezérlési programokat. A Prolan RKV készülékei a világon egyedüliként önbeálló antennával rendelkeznek.

A 2007 óta folyamatos fejlesztés alatt álló készülékcsaládunk legfontosabb jellemzői megfelelnek a vásárlók kvázi-szabvánnyá vált követelményeinek:

  • Egységbe foglalt mikroprocesszor vezérlésű, hosszúhullámú (LW) rádióvevő és kapcsolóóra
  • Alkalmas minden hagyományos hosszúhullámú vezérlési és kapcsolóóra funkció megvalósítására, valamint a két funkció kombinálására
  • A hosszúhullámú vezérlés kimaradásakor kapcsolóóraként működhet tovább.
  • Többféle adatátviteli protokollal is vezérelhető

A Prolan Zrt. RKV készülékeinek egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem igénylik az antenna kézi beállítását az adó irányába, mivel a készülék automatikusan megkeresi a legjobb vétel irányát. Ez a felszerelést, karbantartást nagymértékben megkönnyíti.

2009 tavasza óta a készülék második generációját gyártjuk a magyar igények szerint három relével, Type-B protokollal. Kínálatunkban megtalálható a termékcsalád 6 reléig bővíthető tagja is. Mindkét változat Versacom protokollal is kapható.

2010-től gyártjuk a készülék külső rádiót kezelő, illetve közvilágítás vezérlésére alkalmas változatát.

Nagy gondot fordítottunk a készülék paraméterezését, tesztelését, gyártását segítő programok és eszközök kifejlesztésére. A beépített térerőmérővel és adóval ellátott RCM tesztberendezés a készülékek üzembe helyezését segíti.

RCM készülék

Az RCM készülék a Prolan Zrt. által gyártott RKV-vevõ készülék üzembe helyezését, tesztelését támogató eszköz. A készülék a Type-A és a Type-B protokollt egyaránt támogatja.

Az RCM készülék rádióadóként is használható, így az RKV vevõ akkor is tesztelhetõ, ha az adás szünetel vagy gyenge minõségû. Az RCM tetszõleges táviratot tud sugározni az RKV vevõ felé 1 méteres körzetben. A gyártás során mind az adó, mind a vevõ frekvenciája beállítható a burgi, lakihegyi, és mainflingeni adótornyok frekvenciájára.

A készülék funkciói:

  •     Az RKV vevõ készülék funkcióinak, működőképességének ellenőrzése
  •     A környező rádiós térerő és zajspektrum elemzése
  •     Rádiós hosszúhullámú táviratok küldése
  •     A készülék paramétereinek lekérdezése
  •     Új firmware és paraméterezés letöltése, dokumentált módon
Referenciák ELMŰ, ÉMÁSZ, E.ON Hungaria, E.ON Mitte, Bayenwerk, Schweinfurt, Rüsselsheim
Protokoll Versacom (DIN 43861-401), Typ B (DIN 43861-402)
Betáplálás 230V +15% -22% @50Hz
Teljesítményfelvétel < 1[W] / 5 [VA]
Vételi frekvencia választható: 135,6 kHz (magyar), 129,1/139,0 kHz (német)
Relék száma 1-6
Üzemi hőmérséklet -40...+70°C
Védettségi osztály IP51
Típusok RKV230, RKV260, RKV330, HCR230 (Hybrid)