Irányítóközpontok (SCADA)

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk közműszolgáltatók üzemirányító rendszereinek kivitelezése, az ehhez szükséges szoftverek fejlesztése terén. Rendszereink elsősorban a magyar villamosipari, az átviteli és az elosztóhálózat felügyeletére szolgálnak, de megtalálhatók az gáz- és olajiparban, valamint vízműveknél is.

Az OS2 alapú HAM (Helyi Adat Megjelenítő) rendszerünk meghatározó szerepet töltött be a villamosiparban 90-es években, ezt váltotta fel a Linux alapú XGRAM ZEUS nevű második generációs felügyeleti és adatgyűjtő rendszerünk (SCADA). Az ELMŰ-ÉMÁSZ számára készített IDCS rendszerünk és a folyamatosan fejlődő, számos területen alkalmazott, rugalmas ACCS képviseli a harmadik generációt.

Megoldásainkat saját fejlesztésű alaprendszereinkre építjük, igény szerinti kiegészítő komponensekkel (web megjelenítő, programkönyv, IT diagnosztika, vagyonvédelem, távfelügyelet, vezetői tájékoztató, stb.)

Ezt a tevékenységi kört a Prolan cégcsoporton belül ma már önálló leányvállalat, a Prolan Innolab Kft. képviseli. Általuk valós idejű adatgyűjtő, megjelenítő és üzemvitel támogató szoftvercsomagot fejlesztünk. Megoldásainkat a már meglévő infrastruktúrához illesztjük és az igényeknek megfelelően személyre szabjuk. A kifejlesztett rendszereket paraméterezzük, teljes körűen teszteljük, oktatjuk majd telepítjük. Az így előálló kulcsrakész megoldás nem csak helyi megjelenítőnek, de akár egy országos központ irányítására is alkalmas. 
Tevékenységeink között kiemelt szerepet kap a mérnöki tanácsadás, esettanulmányaink rendszertervezést, rendszer architektúra optimalizálást, kockázatelemzést és biztonsági vizsgálatot tartalmaznak.

Részletes információk:

https://prolaninnolab.hu/ 

https://accs.hu/ 

Referenciák MAVIR, EdF DÉMÁSZ, ÉMÁSZ Hálózati Kft, EED és EED Zrt.