Tapasztalt szakember / Balázs

Balázs
fejlesztési igazgató

Mióta dolgozol a Prolannál, illetve mivel foglalkoztál, foglalkozol a cégnél?

A Műszaki Egyetemen tanultam és a diplomadolgozat kapcsán hallottam először Prolanról. A konzulensemen keresztül értesültem az itteni lehetőségről, eljöttem interjúra az egyetem utolsó időszakában, majd szeptemberben elkezdtem dolgozni, ez 20 éve történt. Először szoftverfejlesztőként kezdtem, megkaptam az Ifjú Titán Díjat, valamint az Atlasz Díjat, vezető fejlesztőként folytattam a karrierem. Később a Beágyazott fejlesztési osztályt vezettem, jelenleg pedig a fejlesztési igazgató pozíciót töltöm be.

Miben fejlődtél az itt eltöltött évek alatt?

Szakmailag folyamatosan fejlődtem, hiszen a szakmát gyakorlatban alkalmazzuk, naprakész tudással rendelkezem. Vezetővé válásomban a szakmai tréningek is segítettek, ezek adtak egyfajta alapot, erre ráépült amit a vezetőségtől tanultam. A közvetlen kapcsolat által sok mindent el tudtam tőlük lesni és azokat a mindennapokba beépítettem.

Mire vagy a legbüszkébb a munkád kapcsán?

Létrehoztam még anno egy kommunikációs, eseménykezelő library-t, amit most tovább tudtam adni a fiatalabb generációnak és most már ők fejlesztik. Büszke vagyok arra is, hogy részt vehettem abban a folyamatban, munkában, hogy ez a 20 fős cég ekkorává nőtte ki magát. Ott lehettem az első sikereknél, az első ebédeknél, mert már akkor is együtt jártunk ebédelni. Ezek a napi csapatépítések nagyban segítenek a személyes kapcsolatok kialakulásában.

Hogy érzed itt magad?

Élvezem a folyamatos pörgést, mindig van valamilyen projekt, amin dolgozunk. A legtöbben nem csak munkaként fogják fel, hanem hobbiként is. A sikerek, küzdelmek összekovácsolják a csapatot, önbizalmat adnak az embernek. A hangulat és a csapat szerintem nagyon jó. Az üzembe helyezést is egyfajta csapatépítésként éljük meg, de a munkaidőn kívül is sokszor eljárunk focizni, kirándulni, sörözni.

Milyennek látod a Prolant?

Megmaradtak a régi mély kapcsolatok. Őszinték tudunk lenni egymással, így a problémák is a felszínre tudnak kerülni. Sokrétű feladatok vannak, komplex rendszerekben lehet dolgozni. Fontos megemlítenem, hogy már 20 éve is jól működött a mentor rendszer, az új kollégák is kerek feladatokat kaptak/kapnak akkor és most is. Így hamar vissza tud igazolódni a munkába fektetett energia, látják, hogy milyen eredményt értek el. Felbecsülhetetlen az az érzés, amikor az ember látja, hogy az ő általa írt szoftvere vezérel egy egész gyárat, vagy akár egy egész vasútvonalat!

Ajánlanád a barátodnak, ismerősödnek ezt a munkahelyet?

Igen, számos olyan kollégával dolgozom együtt, akiknek én ajánlottam a Prolant. Ezt a munkahelyet azoknak ajánlanám, akiknek ez a hobbija, sokat szeretnének tanulni, jó csapatban szeretnének tartozni, jól akarják magukat érezni.