Friss diplomás / Domonkos

Domonkos
fejlesztőmérnök

Honnan hallottál először a Prolanról?

A BME-n a Közlekedésmérnöki szakon, vasutas szakirányon végeztem. Az egyik tárgy keretében találkoztam először az ELPULT rendszerrel, így a Prolan nevével.  Az egyetemi állásbörzén nyári szakmai gyakorlatot kerestem és így ismerkedtem meg közelebbről a céggel.

Melyik területen kezdtél el dolgozni?

Vasúti területen kezdtem el dolgozni. A nyári szakmai gyakorlatom során a PRORIS-H berendezés jelfogós magjának tesztelésében segítettem.

Milyen feladataid voltak gyakornokként?

A biztosítóberendezés jelfogós magjának teszteléséhez alkalmazott szimulátorhoz írtam teszteket. Már gyakornokként is komoly, felelősségteljes feladatokat bíztak rám. A munkámnak azonnal volt eredménye, ami egy fantasztikus dolog. 2019. februárjától már teljes állású fejlesztőmérnökként folytattam a munkám a Biztosítóberendezési Osztályon. Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem annak a csapatnak, aki a biztosítóberendezés fejlesztésében vett részt.

Mi a véleményed a vállalatról, hogyan változott az évek alatt?

Úgy látom, hogy egy pozitív szemléletű, fiatalos és összetartó csapat dolgozik a cégnél. Az itt töltött évek során megtapasztaltam a családias légkört is, ami egy nagyjából 200 fős vállalatnál elég ritka. A sokféle világnézetű ember egy közös célért tud együtt dolgozni.

Ajánlanád a barátodnak, ismerősödnek ezt a munkahelyet? Miért?

Igen, hiszen itt már a gyakornokokat bevonják a fejlesztésbe. Mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a biztosítóberendezési terület iránt. A legtöbbet munka közben, a tapasztalt szakember kollégák mellett tanultam, ezen túl a Prolannál csapatépítési és képzési lehetőségek támogatják a kollégákat.