Friss diplomás / Erik

Erik
fejlesztőmérnök

Milyen út vezetett a Prolanhoz?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanultam villamosmérnök alapképzésen, ahol az egyik csoporttársam mesélt a cégről, hogy itt vasúti területtel és biztosítóberendezés fejlesztéssel foglalkoznak. Mesterképzésen pedig volt kint az egyik Prolanos kolléga előadást tartani az egyetemen. Mivel szimpatikus volt a Prolan, ezért az államvizsga után a karrier oldalon keresztül jelentkeztem egy meghirdetett állásra.

Miért volt szimpatikus a Prolan?

Több mindenért is, többek között azért, mert olyan szoftveres területtel foglalkozhatok, mint a beágyazott rendszerek, ami mindig is érdekelt. Nagyon jó a csapat a Prolanban, ahol a baráti környezet segíti a kreatív légkört, így minőségi termékek jöhetnek létre.

Mivel foglalkozol és mire vagy a legbüszkébb?

Több területtel megismerkedhettem és kipróbálhattam a tudásom. Első feladatom volt a Mozdonyfedélzeti Berendezés szoftverébe való fejlesztés, ami a KISS motorvonatban is benne van. Azóta főleg a JM18 kapcsán a CRTU fejlesztésben veszek részt. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy sikerült olyat csinálni, amit beépítettek a szoftverbe így láthatom működés közben.

Miben fejlődtél mióta itt dolgozol?

A szakmai tapasztalatokon kívül a csapatmunkában is, mert az egyetemen nem annyira volt lehetőség ilyen fajta együttműködő, tudásmegosztó csapatmunkára.

Hogy érzed magad a csapatban, vállalatban?

Érdekes szakmai feladatokkal foglalkozhatok, mindezt egy családias légkörben, vidám csapatban. Számomra optimális a cég mérete is, mindenki ismer mindenkit. Ezt segítik a különböző programok például a Vasutas nap, valamint az osztályszinten is megtartott csapatépítő lehetőségek. Tetszik a budakalászi munkavégzés is, mert könnyen megközelíthető és nyugodt, zöld környezetben van.

Ajánlanád-e másoknak ezt a munkahelyet?

Igen, azoknak ajánlanám, akik jó csapatban, jó hangulatban, éles helyzetekben szeretnék a szakmát kipróbálni. Itt beleláthat az ember a teljes tervezési-fejlesztési folyamatba és láthatja a munkájának az eredményét.